letalskekarte

Še en Blogos spletni blog

17
Jun
2010

Poceni leti

Avtor manuelalucek

Letalska vozovnica je vstopnica do skoraj svetlobno hitrega pristopa slehernega konca zemlje ali države na svetu. Krog okoli Zemlje tako lahko naredimo v manj kot štiriindvajsetih urah, pri tem  se pa lahko še zabavamo. Vendar, šalo na stran, letenje, vsaj v ekonomskem  oddelku ni nikoli prav predstavljeno kot zabava. Hitrosti aviona v tem trenutku ne more nadoknaditi nobeno drugačno transportno sredstvo za množice. Tako kot danes lahko nahitroma menjamo mesto trenutne eksistence, ga nismo mogli nikoli prej. Pa tudi tako poceni, saj je sedaj na voljo poceni leti praktično v vsak kraj na svetu.

Kakovost in udobje letalskih družb

Lagodnost na avionih je v slednjih petindvajsetih letih silovito napredovalo, in vsak hip nas izdelovalci letal in letalske kompanije zbegajo s kakšno idejo. Zdaj se lahko na nekaj avionih rednih avionskih letih tudi oprhate. Za uživancijo takih koristi pa bo potrebno ponavadi plačati mnogo več zaslužka za letalske karte. Ja, danes ni več nič brezplačno, tudi “poceni leti” ne. Prebivalci Amerike imajo ta pravi rek: Ni brezplačnega kosila.  Na avionih nizkocenovnih mednarodnih družb  bo verjetno potrebno nameniti denar celo za toilette in ne boste dobili več brezplačno pijač in obroka.  Bodo pa zneski potovalne karte zato nižji, saj bo imel polet manj potrošnje oziroma celo več dohodkov.

 • Share/Bookmark
 

4 odgovorov na “Poceni leti”

 1. NordStar pravi:

  Mogoče bo ta blog zanimiv in koristen. Upam, da nima namena reklamirati določeno spletno stran, ker bo hitro zbrisan.

 2. manuelalucek pravi:

  Zakaj ne bi mogel biti oboje?

  Zanimiv in koristen in hkrati bi imel avtor nekaj od tega? Članki z vsebino z dodatno vrednostjo, ki jo piše
  ugledno podjetje, da je obiskovalcem nasvete in know how, podjetje dobi malo reklame, Siol pa pridobi nove vsebine,
  prikaze oglasov in obisk iz spletnih iskalnikov.

  Win-win-win situacija, če mene vprašaš, kaj ni?

 3. NordStar pravi:

  Saj se ne bi vtikal, ni moja stvar. Le reklam in “dobronamernih informacij” imam čez glavo. Kamor se obrnem naletim na super ugodne ponudbe. S praznim žepom je pa še najcenejša stvar predraga.

 4. Gregor pravi:

  Ja, s praznim žepom je pa res težko potovat. Sploh z letalom. :-/

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !